Boekomslagen | Heleen van Royen

In De hartsvriendin leidt Yvonne de Graaf een huiselijk en overzichtelijk leven: ze is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonnes veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne van een zachtmoedige hartsvriendin in een daadkrachtige vrouw die niet langer met zich laat sollen.
De hartsvriendin van Heleen van Royen is een boek over vrouwenvriendschap en zelfliefde, geschreven in de typische Van Royen-stijl: monter, weinig omfloerst en vol humor.

De spectaculaire lancering van De hartsvriendin in Heleen’s pop-up store in Amsterdam, werd gecombineerd met de herexploitatie van twee eerdere bestsellers: Godin van de jacht en De gelukkige huisvrouw.

Godin van de jacht is een hilarische, fel-realistische roman over een vrouw die opkomt voor haar recht op sexualiteit en waarin de lusten en lasten van het moderne huwelijksleven centraal staan. Het is een vlammend pleidooi voor open relaties en een gezond liefdesleven, waarbij niet alleen de man aan zijn trekken komt. ‘Al word ik in naam de jouwe, Oscar, mijn lichaam blijft van mij.’

Hoofdpersoon Diana verliest op zeker moment haar trouwring. Het gewei als jachttrofee verwijst naar de titel en is een metafoor voor de verovering van haar minnaars. Het zebramotief in de achtergrond versterkt die metafoor, maar gecombineerd met de gifgele kleur vervreemdt dit beeld: op jacht in de hedendaagse maakbare samenleving.

mei 2013 Lebowski Publishers beeldbewerking, grafisch ontwerp, illustratie www.heleenvanroyen.nl