Huisstijl | Cubiss

Het doel van Cubiss (Cultural Business) is dat iedereen in Nederland volwaardig deelneemt aan de maatschappij. Met andere woorden: dat iedereen erbij hoort en meedoet. Daarom adviseert en helpt Cubiss organisaties, overheden en samenwerkingsinitiatieven die zich bezighouden met lezen, leren en informeren. Bijvoorbeeld bibliotheken, gemeentes en onderwijsinstellingen.

Cubiss wilde meer openheid uitstralen en laten zien dat ze een organisatie zijn waar mensen op een creatieve manier en met lef werken. Meteen na het eerste overleg met de opdrachtgever begonnen we, in dit geval letterlijk, ‘out of the box’ te denken. We kwamen voor het logo al gauw uit op een rode cirkel. Bijna als een informatiepunt: hier moet je zijn, kom maar binnen.

Het lettertype voor de naam ‘Cubiss’ in de cirkel benadrukt het toegankelijke karakter van Cubiss: de deur staat voor je open. Het onthalende en zorgzame gevoel uit het logo voerden we door in de nieuwe huisstijl die we voor Cubiss ontwikkelden. Ook maakten we een handboek met praktische richtlijnen voor de gebruikers van de huisstijl.

Gerelateerde projecten:
Logo | Vincent TV Producties
Logo | Overamstel uitgevers

2009 Cubiss grafisch ontwerp www.cubiss.nl