Boekverzorging | prentenboeken | Yoko Heiligers

Een jong hertje voelt op een dag iets vreemds op zijn hoofd. Hij schrikt zich rot, er groeit iets! Maar wat zijn dat voor dingen?
Mama, wat zit er op mijn kop? is een verrassend verhaal over een jong hert dat tot zijn verbazing iets op zijn hoofd voelt groeien en zich afvraagt wat het is. Een prentenboek voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.

Zo ook Grote kleine potvisKleine Potvis is groot. Groot genoeg voor een duikje dieper, vindt hij zelf. Naar beneden, steeds verder, want daar is het avontuur! Hij ontmoet zeebewoners met messcherpe tanden, met sliertige poten en reuzenogen. Lekker spannend. Maar spannend kan gevaarlijk zijn. Kleine Potvis mag dan groot zijn, de zee is nog veel groter.

Voor de typografie van beide omslagen en binnenwerken kozen we voor het lettertype Brandon Grotesque van Hannes von Dühren. Een helder en functioneel font, gebaseerd op geometrische vormen, maar ook vriendelijk door de subtiele ronding in de hoeken. Een lettertype dat goed bij de illustraties van Yoko past.

2012 - 2014 Uitgeverij Marmer grafisch ontwerp